Reuen

Teven

Onze andere vriendjes

Mooie herinneringen

Onze andere dieren

kennel

Even voorstellen


In 1995 waren wij zo gelukkig dat wij een vrijstaand dijkhuis met 6500 m2 grond konden kopen in een klein plaatsje ongeveer 25 kilometer onder Rotterdam. Het huis heet " 't Hoentje" en het stukje polder waarin het gelegen is "De Hoenderhoek". Daarmee is gelijk onze kennelnaam verklaard.

In de loop van de jaren zijn er steeds meer huis- en boerderijdieren bij ons komen wonen en delen wij samen met hen ons leven. Na onze Berner Sennen Borrie kwam in 1997 de eerste Sheltie onze beestenboel versterken. Over Shep en onze andere honden kun je meer lezen op hun eigen pagina's. De keuze voor het ras was snel gemaakt. Al jaren vonden wij de Shetland Sheepdogs leuke, geestige en mooie hondjes die graag samen met de baas dingen wilden ondernemen. En dat was wat wij zochten! Onze tweede hond moest een hond worden die sportief genoeg was om ons te vergezellen op onze wandelvakanties en die het leuk zou vinden dat wij allerlei cursussen met hem wilden gaan doen.

kennel1 kennel2

Inmiddels zijn ons erf en onze tuin grondig heringericht en een deel is helemaal 'sheltie proof' gemaakt. Onze honden kunnen nu dan ook naar hartelust spelen op een speelweide van ruim 600 m2. Ze assisteren vol overgave bij het verzorgen van de kippen, ganzen, schapen en ponies en zetten regelmatig de boel behoorlijk op stelten. Gelukkig kan dit zonder problemen want de buren wonen een heel eind verderop!

Uiteraard verblijven de honden niet alleen maar op ons eigen terrein. Regelmatig trekken we er met ze op uit en volgen ook allerlei trainingen met ze. Agility (of behendigheid) is bij ons en ook bij de meeste van onze honden favoriet. De honden en andere beesten slokken zo een behoorlijk deel van onze vrije tijd op maar we zouden niet anders willen….

shelties of true british type